MVO Activiteit

Duurzaamheid is van groot belang voor een gezonde toekomst van Fujifilm. Het bedrijf richt zich op vijf gebieden van duurzame bedrijfsvoering.

  • Naleving van wetten en wetgeving is het minste wat een bedrijf kan doen voor wat betreft de sociale verantwoordelijkheid die het heeft. Fujifilm heeft het ISO 14001-certificaat.
  • Fujifilm is continu bezig om nóg duurzamer te produceren. De elektriciteit van het productieproces werkt 100% op windenergie. Sinds 2011 hebben we vijf grote windturbines op de locatie geïnstalleerd. FUJIFILM genereert energie met een naverbrander. De afvalstromen van Fujifilm worden voor 100% gerecycleerd. Fujifilm heeft ook een gezamenlijke installatie voor afvalwaterzuivering op zijn terrein, waar afvalwater in samenwerking met vier naburige bedrijven wordt gezuiverd.
  • De producten die we momenteel maken worden steeds duurzamer. We gebruiken minder verpakkingsmateriaal en er zijn minder of geen chemicaliën nodig wanneer onze printplaten door de klant worden gebruikt.
  • Het Tilburg Research Laboratory ontwikkelt nieuwe duurzame technologieën en producten. Bijvoorbeeld membranen voor waterzuivering of gasscheiding.
  • Kennis delen en duurzaamheid stimuleren is een belangrijk aandachtspunt. Fujifilm pakt samen met bedrijven in de regio verschillende duurzaamheidsvraagstukken aan. Fujifilm zet zich in als fietsambassadeur. Daarnaast spelen wij een zichtbaar actieve rol in de regio door middel van sponsoring.