Казахстан

мая 29, 2024

FUJIFILM Business Innovation heeft het Circular Manufacturing Centre opgericht om de circulatie van hulpbronnen in Europa te bevorderen

Het centrum start met de inzameling en het opnieuw vullen van toner cartridges  

TOKYO, May 29, 2024 – Om hergebruik van grondstoffen te stimuleren in Europa, maakt FUJIFILM Business Innovation vandaag de start bekend van het ‘Circular Manufacturing Center’ bij FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. in Nederland. Als eerste stap worden vanaf juni 2024 in dit nieuwe productiecentrum gebruikte toner cartridges voor printers gereviseerd en gevuld.

Sinds 1995 implementeert FUJIFILM Business Innovation een recyclingbeleid onder de naam “Streven naar zero waste en het stimuleren van hergebruik van grondstoffen”, wat inhoudt dat gebruikte apparatuur en producten van klanten worden verzameld, hergebruikt en gerecycled.

In 1995 startte FUJIFILM Business Innovation een circulair systeem voor grondstoffen, dat alle stadia van de levenscyclus van producten onderzoekt, van planning, tot ontwikkeling en productie, totdat het afval wordt. Fujifilm richt zich op het verminderen van het gebruik van nieuwe grondstoffen, door hergebruik van onderdelen uit verzamelde gebruikte producten te stimuleren. Vanaf april 2024 versnelt Fujifilm ook de verkoop van digitale multifunctionele kleurenprinters in de Europese markt.

In het ‘Circular Manufacturing Center’ verzamelt FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. gebruikte toner cartridges van printers uit de Europese markt. Deze toner cartridges worden na het verzamelen gedemonteerd, schoongemaakt en geïnspecteerd en daarna gereviseerd en gevuld om als nieuwe toner cartridges op de Europese markt te komen. FUJIFILM Business Innovation heeft plannen om deze ‘remanufacturing’ processen uit te breiden naar andere producten, zoals gereviseerde multifunctionele printers*1 en reserve onderdelen voor productieprinters.

Alle door FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. gebruikte elektriciteit wordt opgewekt door vijf windturbines op eigen terrein, aangevuld met 100% duurzaam opgewekte stroom van het elektriciteitsnetwerk. Daarmee is het elektriciteitsgebruik van het nieuwe ‘Circular Manufacturing Center’  CO2 neutraal. FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. heeft 40 jaar ervaring met het produceren van verschillende Fujifilm producten, bevindt zich in Nederland, het centrum van Europa en is ideaal gesitueerd om van daaruit de logistiek rondom verzamelen, recycling en levering van nieuwe producten uit te voeren.

FUJIFILM Business Innovation is zich sinds haar oprichting bewust van het belang van natuurbescherming en werkt continu aan het reduceren van de impact op het milieu van haar bedrijfsactiviteiten. Met de opening van het ‘Circular Manufacturing Center’ in Europa verbetert FUJIFILM Business Innovation haar activiteiten op het vlak van circulaire activiteiten en draagt bij aan het stimuleren van de circulaire economie.

*1: Deze zijn gereviseerd uit onderdelen van gebruikte producten, verzameld bij klanten. Deze producten worden gedemonteerd, schoon gemaakt en geïnspecteerd. Ieder onderdeel dat niet voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen wordt vervangen.

Buitenaanzicht van het ‘Circular Manufacturing Center’

Outline of the Circular Manufacturing Center

Naam     Circular Manufacturing Center 
Locatie FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. 
(Industrieterrein Vossenberg, Oudenstaart 1, 5047 TK Tilburg, the Netherlands)
Activiteit Verzamelen van gebruikte toner cartridges en het opwaarderen tot nieuwe toner 
cartridges. 
Oppervlakte ~ 1,000 m2
In bedrijf Vanaf juni 2024

Contact

Kim Ardon | Head of Communications  
FUJIFILM Manufacturing Europe B.V.
E: kim.ardon@fujifilm.com